NL | EN

CHER MATTIJSSEN


Interactie, humor en verstilling. Bronzen beelden die ontroeren of vrolijk stemmen. De mensfiguren met de kenmerkende lange benen en de groene of roodbruine patina. Cher Mattijssen (Delft 1961) heeft een geheel eigen, vaak ontroerende stijl.

Cher boetseert in was, meestal zonder een echt vooropgezet plan. Ze zoekt naar een persoon of dier met een verhaal en een persoonlijkheid. Al werkend ontstaan zo bijvoorbeeld de Kletsende dames, het Meisje met nieuwe schoenen en de Teckel op de veel te hoge stoel.
Bij opdrachten werkt ze planmatig. Het contact vooraf met de opdrachtgever is belang. Het de aanleiding van de opdracht is voor Cher een inspiratiebron en de basis voor een succesvol ontwerp.

Nadat ze een opleiding had gevolgd bij kunstenaar Jaap Hartman is Cher zich verder gaan bekwamen. Sinds 2006 maakt zij bronzen beelden, vrij en in opdracht. Zij exposeert bij toonaangevende galeries en op beurzen in Nederland en België. Haar werk vindt inmiddels een nieuw thuis tot ver buiten de landgrenzen.


Bekijk hier mijn CV